Maak gebruik van een brace tijdens het sporten

Iedereen heeft zijn of haar dagelijkse beweging nodig. En Iedereen doet dit op een andere manier. Zo vindt de een het fijn om op de fiets naar het werk te gaan terwijl de ander liever de auto pakt. Maar deze persoon gaat misschien wel ’s avonds nog langs de tennisbaan of sportschool. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur en daarom zijn er ook veel verschillende manieren hoe je tijdens het sporten een blessure kunt oplopen. Tijdens het hardlopen loop je bijvoorbeeld meer risico om je enkel of knie te blesseren, terwijl je tijdens tennis juist risico loopt om een blessure in je schouder op te lopen. Een sportbrace is een verzamelnaam voor braces die je tijdens het sporten kunt dragen. Het kan hierbij gaan om een enkelbrace, maar ook om een schouderbandage. Andere sportbraces zijn een kniebrace, polsbrace en bovenbeen brace, maar daarnaast zijn er nog veel meer verschillende varianten.

Preventief een brace dragen

Veel mensen die intensief sporten dragen een brace ter preventie van een blessure. Heb je bijvoorbeeld gevoelige knieën of ben je al vaker door je enkel gegaan? Dan kan het een goed idee zijn om preventief een brace te dragen om te voorkomen dat je lichaam overbelast raakt. Niemand wil graag een blessure oplopen, maar ook niet iedereen wil preventief een brace dragen. Dit omdat ze denken dat een brace zorgt voor beperkingen in de bewegingsvrijheid. Dit is een fabel, een sportbrace is juist met zorg ontworpen om voldoende bewegingsvrijheid te geven tijdens het uitoefenen van de sport. Je wordt hierdoor niet beperkt maar kunt juist op een verantwoorde manier al je oefeningen en bewegingen uitvoeren zonder risico te lopen op een blessure. Door het dragen van een sportbrace kun je ernstige blessures door het sporten voorkomen, maar toch het maximale uit het sporten halen.

Afbeeldingsresultaat voor sporten

— augustus 7, 2018